ERDON Helyi hírek

2008.03.18. 07:24

Megyei IKV-t rendezett a MAKET

<p>Bihar megye - A Bihar Megyei Magyar Középsikolás Egyesületek Tanácsa – MAKET – idén is megrendezte az Irodalmi Kreativitási Verseny – IKV – megyei szakaszát. A rendezvényre március 14.-én került sor, a Mihai Eminsecu Főgimáziumban.</p>

Ezt a megyei vetélkedőt, iskolanszinten egy egy helyi szakasz előzte meg, amelyet az iskolák diáktanácsai rendeztek. Minden iskolából (Ady Endre Elméleti liceum, Mihai Eminescu Főgimnázium, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnnázium, Octavian Goga Főgimnázium- Margitta, Petőfi Séndor Elméleti Liceum- Székelyhíd, Partenie Cosma Közgazdasági liceum, Iosif Vulcan Pedagódiai Liceum) négy diák jutot tovább, ketten a 9-10-ikesek, és ketten a 11-12-ikesek közül. A versenyzőknek három óra állt a rendelkezésükre a tételek kidolgozásához. A tétel hét feladatot tartalmazott, melyek közül tetszés szerint kettőt kellett kiválasztaniuk és megoldaniuk. Az idei verseny kellemes meglepetés volt számunkra, hisz sokkal több résztvevő volt, mint az ezelőtti években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!