ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 12:46

Gázáremelés suttyomban

<p>Bihar megye - Hogy egy magántőkével működő cég mikor és mennyivel emeli termékeinek az árát, az akár a cég belügye is lehetne, nem tartozna a sajtóra. Legfeljebb a lakosság nem vásárolja az illető cég termékét, ha drágának találja.</p>

A cég belügye lenne,  ha nem éppen a háztartási palackozott gázról lenne szó, amire Nagyváradon, de megyeszerte, sőt országszerte is mindenkinek szüksége van, ahol nincs vezetékes gáz. És sok helyen nincs. A gázáremelésről- volt belőle éppen elég- sajnos mindig csak akkor értesül a lakosság, amikor palackot akar valaki cserélni, és kevesebb pénz van nála a kelleténél. A PECO évek óta nem értesíti erről a sajtót, s azon keresztül a lakosságot.

A múlt hét elején a PECO kútaknál még 390.000 régi lejbe került egy palack háztartási gáz, a napokban viszont már 440.000 lejt kértek érte, egyik napról a másikra. A házhoz szállított gáz valamivel drágább. Ez pedig 50.000 lejes vagyis több, mint 12 százalékos, majdnem 13 százalékos áremelést jelent. A lakosság gázellátása szociáls kérdés is, hiszen a legszegényebb családban is kell főzni valamivel. Akkor miért nem lehet értesíteni idejében a sajtón keresztül a lakosságot? Ha nem teszi meg a PECO, miért nem teszik meg helyette azok a magáncégek, melyek a palackozott gáz házhozszállításával foglakoznak? A fogyasztóvédelem azért odafigyelhetne egy kicsit, mert itt nem egy-két ember panaszáról van szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!