ERDON Helyi hírek

2008.03.31. 16:18

Elhalasztották a szavazást a határozattervezetről

<p>Nagyvárad - Mivel sok módosítási javaslatot tettek a tanácsosok, végül elhalasztották a szavazást arról a határozattervezetről, mely különféle kulturális programok finaszírozását tartalmazta.</p>

Az eredeti tervezet szerint 1500 lejt szánt volna a tanács Mihai Eminescu szüetésének megünneplésére, de Huszár István RMDSZ-es tanácsos egy olyan javaslatot tett, miszerint az összeget osszák ketté, és Ady Endre születését is ünnepeljék. Mircea Matei PD-L párti képviselő javaslata úgy szólt, hogy akkor inkább Eminescu születését ünepeljék és Ady halálára emlékezzenek, s később olyan lehetőség is felmerült, hogy mindkét költő születését ünnepeljék és mindekttő halálára emlékezzenek. Más módosítási javaslatok, illetve kifogások is elhangzottak - például Mihai Drecin Nagy-Románia párti képviselő az Egyesülés Napjának megünneplésére szánt összeget keveselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!