ERDON Helyi hírek

2007.12.21. 12:08

Partneriskolai kapcsolat

<p>A szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskola II. B és a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola II. C osztálya partnerkapcsolatot kötött Reich Annamária és Tóth Márta tanítónők irányításával.</p>

A partnerkapcsolat első állomása egy közös találkozó volt, amelyre a szatmárnémeti iskolában került sor. A szeretet ünnepe előtt kiváló alkalom volt az ismerkedésre, a barátkozásra. A két osztály tanulói rendkívül izgatottan várták a találkozást, amely elsősorban a karácsonyi hagyományok ápolása és megőrzése jegyében zajlott. Volt kántálás, melyet a vendégek karácsonyi versekkel színesítve adtak elő, míg a házigazdák a Négy gyertya történetét mondták el. A találkozó során közös fenyőfadíszeket is készítettek ezzel a régi idők karácsonyi előkészületét idézték. A gyerekek kiscsoportokban dolgozva kipróbálhatták a tobozfestést, mézeskalács díszítését, a füzérkészítést pattogatott kukoricából, valamint a szegfűszeggel tűzdelt narancs készítését. A közös programokat egy–egy karácsonyfa készítésével koronázták meg, melyet a gyerekek által rajzolt puzzle darabkákból raktak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!