ERDON Helyi hírek

2007.12.20. 12:14

Két jó hír Gyergyószentmiklós polgárainak

<p>Gyergyószentmiklós - ét jó hírem van Gyergyószentmiklós polgárai számára - mondta Borbély László a december 19-i kormányülést követően – az önkormányzatnak nem kell visszautalnia az államkasszába a város fűtésrendszerének korszerűsítésére kapott pénzeket.</p>

Ugyanakkor remélhetőleg Gyergyószentmiklós polgárai hamarosan jobb minőségű utakon fognak közlekedni, hiszen több mint 13 km -eddig az önkormányzat hatáskörébe tartozó- út került át a Szállítási Minisztérium hatáskörébe, a feljavítási munkálatok mielőbbi elkezdése érdekében.
Gyergyószentmiklós önkormányzata a város fűtésrendszerének korszerűsítésre 2007-ben összesen több mint 10 millió új lejt kapott a kormány tartaléklapjából, de a versenytárgyalások előkészítésének és lebonyolításának késedelme miatt az önkormányzatnak az idén nem sikerült elköltenie a kiutalt összeget. Most a kormány egy olyan rendeletet hozott, ami szerint ez a pénzösszeg átkerül a város 2008-as költségvetésébe – mondta Borbély László.
Az útrészlegek adminisztrációjával és karbantartásával kapcsolatosan Borbély elmondta: a 12-es, illetve 13-as Hargita megyei nemzeti utak városokon kívül eső részeinek karbantartása eddig is a Szállításügyi Minisztérium hatáskörébe tartozott. Most, hogy a minisztérium Gyergyószentmiklós önkormányzatától átvette a várost átszelő út-részek adminisztrálását, a pénzalapokat a Szállítási Minisztérium fogja biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!