ERDON Helyi hírek

2007.09.20. 15:55

Ünnep a Láncos–templom gyülekezetében

<p>Szatmárnémeti - Hármas jubileumot ünnepelnek vasárnap a Láncos–templom gyülekezetében. Az ünnepi istentiszteleten Ft. D. Tőkés László püspök igehírdetését hallgathatják meg.</p>

A Szatmári Láncos–templom gyülekezete vasárnap hármas jubileumot ünnepel: a templom felszentelésének a 200–ik évfordulóját, a templomi orgona 100 éves évfordulóját, és a bombázáskor tönkrement templom ujjáépítésének a 60–ik évfordulóját. Versek, kórusművek és köszöntők is elhangzanak majd. A vasárnapi ünnepi istentiszteleten Ft. D. Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke igehírdetését hallgathatják meg az egybegyűltek. A terveztett program szerint Gárdonyi Zsolt: Magyar ének című kórusművét hallgathatják meg elsőnek, a sárospataki és a Láncos-templom vegyeskara közös előadásában, vezényelnek dr. Takács Andrásné és Orosz Márta karnagyok. Az ünnepi igehírdetés után Giuseppe Verdi: Nabucco egy részlete csendül fel, a két vegyeskar adja elő, orgonán kísér Fedornák Katalin. A Rudolf Vonósnégyes játéka is szerepel a műsorban, zongorán közreműködik dr. Duffek Mihály. A Sárospataki Református Egyházközség vegyeskara Gárdonyi Zsolt: Hálaadó ének című darabját is megszólaltatja, vezényel dr. Takács Andrásné.

Köszöntők
Köszöntőt mondanak Nt. Korda Zoltán házigazda lelkipásztor, Szász Hilda a sárospataki gyülekezet tagja, Nt. Sipos Miklós a Szatmári Egyházmegye esperese, Nm. és Ft. Schönberger Jenő a Szatmári Római Katoliks Egyházmegye püspöke, Ft. Merlás Tibor tiszteletbeli esperes, a Romániai Kolping Szövetség prézese, Ft. Pallai Béla görög katolikus főesperes, Nt. Máté János bicskei lelkipásztor. Az ünnepi istentisztelet keretében két emléktábla is leleplezésre kerül. Egyik emléktáblán a Láncos–templom gyülekezetében szolgált lelkipásztorok, főgondnokok és gondnokok nevei olvashatóak. A másik emléktábla azoknak az adományozóknak a nevét tartalmazza, akik jelentősebb adományokkal segítették gyülekezetüket.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!