ERDON Események

2008.04.02. 12:51

Stradivarius hegedű Váradon

<p>Tizenöt állomásos hazai koncertkörútra indul két kiváló muzsikus, Alexandru Tomescu hegedű- és Horia Mihail zongoraművész, melynek során április 18-án 18 órai kezdettel a nagyváradi filharmóniában (Szilágyi Dezső/Moscovei utca 5. szám) is fellépnek.</p>

A két kiváló művész eleve garancia a minőségre, a koncert azonban attól is különleges lesz, hogy Alexandru Tomescu egy 1702-ben, maga a mester által jegyzett Stradivarius hegedűn fog játszani. A Stradivarius Elder hagszert 1956-ban vásárolta meg a román állam, mely 1977-ig Ion Voicu mester bírtokában volt. A Kulturális Minisztérium 2007-ben versenyt hírdetett a hangszer, melynek eredményeképpen Alexandru Tomescu nyerte el azt a jogot, hogy az elkövetkező öt évben játszhat a mesterhangszeren. Az április 18-iki koncert programján Mozart, Beethoven, Scumann, Kreisler, Csajkovszkij és Paganini művek csendülnek majd fel. Jegyek kaphatók a filharmónia pénztáránál, elővételben pedig a 0259-430.853 telefonszámon lehet jegyet rendelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!