ERDON Eletmód

2016.04.06. 17:48

Drone látta Apple Campus - Így áll az építkezés

Lassan, de biztosan körvonalazódik az Apple ötmilliárd dolláros beruházása, avagy épülő főhadiszállásának körkörös (vár)falai. Magaslati perspektívából tekinthetjük meg az Apple Campus 2 építkezésének látványos részleteit.

Lassan, de biztosan körvonalazódik az Apple ötmilliárd dolláros beruházása, avagy épülő főhadiszállásának körkörös (vár)falai. Magaslati perspektívából tekinthetjük meg az Apple Campus 2 építkezésének látványos részleteit.

A világ egyik leggrandiózusabb és legnagyobb rajongói hype-al ellátott cége, az Apple 2006-ban jelentette be, hogy új székhelyet épít magának a kaliforniai Cupertino városában. Ekkor a településen 9 egybefüggő ingatlant vásárolt fel mintegy 260.000 négyzetméternyi területen. A gigantikus méretű főhadiszállást egyszerűn Apple campus 2-nek nevezték el, amelyet még Steve Jobs álmodott meg 1993-ban, egy futurisztikus high-tech építményt a természet lágy ölén, egyfajta szimbiózisban azzal. Már a székhely címe is utal annak méreteire és körkörös mivoltára:  1 Infinite Loop, Cupertino, CA 95014.

A sci-fibe illő épület az eredeti tervek szerint 2013 és 2015 között épült volna fel, a projekt során azonban számos nehézség adódott, a vállalat pedig tavaly nyáron két fővállalkozónak is felmondott, mert azok nem haladtak a tervezett ütemben és a költségvetést is túllépték.

A legfrissebb videón látható, hogy lassan a napelemek is a helyükre kerülnek, illetve, hogy a főépületen is beépítik a rekord nagyságú, ívelt üvegtáblákat, melyek felszereléséhez az Apple különleges célgépeket épített. Az épület komplexum 13.000 Apple alkalmazott befogadását teszi majd lehetővé és magában foglal majd egy hatalmas kávézó-étkező részt is, ahol egyszerre 3000 ember foglalhat helyet, miközben óriási üvegfelületeken keresztül csodálhatják a középen található erdős parkot.

Az építő Foster and Partners építész cég elmondása szerint a végeredmény egy neo-futurista stílusú épület lesz.

Az elkészült Apple óriás végleges állapotában valahogy így fest majd:

Egy koncepció kép:

Az Apple campust várhatóan az év végén, legkésőbb a jövő év elején adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!