ERDON Eletmód

2011.06.09. 07:13

Top 10 futó- és kúszónövény a kertünkbe!

<p>Az egyik legnehezebb dolog - még egy kertépítész számára is - a futónövények kiválasztása. A növénykedvelők számára ajánlhatunk néhány lenyűgöző futónövényt, amelyeket az ajtók köré vagy akár a fákra is fel lehet futtatni, de alá is csünghetnek egy-egy virágcserépből.</p>

Kedvenceink a következő kúszónövények

 

1. Actinidia kolomikta (Mandzsu kivi)

Sajátos szívalakú lombozatáért kedvelik. Az új hajtások lila színűek, míg a fejlettebb növényeknek számos árnyalata ismeretes, világos-rózsaszínes foltokkal. A virágaik kicsik, alig észrevehetőek és enyhén illatosak. A nőnemű növények szőlőszemekhez hasonló bogyókat termelnek ősszel, a hímneműek viszont bizonyítottan tarkábbak 3.5-9 m hosszúságot is elérhetik.

2. Akabeia quinata (ötlevelű akébia)

Ennek az áprilisban virágzó növénynek erős illata és barnás-lila virága van, amelyek lecsüngnek. A lombozata egész évben szép, a levelei hosszúkásak és általában ötösével csoportosulnak. Gyorsan és általában párosával nőnek. Fehér színben is található. 9-12 m hosszúságot is elérhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!