ERDON Eletmód

2011.06.08. 06:49

Rin Tin Tin: A németjuhász aki megmentette Hollywood-ot

<p>Biztos valamennyien ismerjük a híres Rin Tin Tin kutyust, de vajon tudjuk-e, hogy mi is a története ennek a négylábú filmsztárnak?</p>

 

1918 szeptember 15-én egy második világháborús hadsereg járőrsége óvatosan vizsgálta át egy Franciaországban felállított német repülőtér lebombázott kutyaólját, amikor Lee Duncan, egy 29 éves amerikai pilóta, kiszúrt egy németjuhász szukát öt kölykével, amint azok egy árokban kuporogtak. Ez volt az a pillanat ami megváltoztatta az életét és a másokét is. A járőrség befogadta a kutyákat, Duncan magához vett egy hím és egy nőstény németjuhász kölyköt. Elnevezte őket Rin Tin Tin-nek és Nanette-nek, a parányi francia szerencsebábok után amit a katonáknak adtak, és idomítani kezdte el őket. Duncan haza akarta vinni a németjuhász kutyákat magával a háború után, de sajnos Nanette lebetegedett és meghalt, még mielőtt Los Angelest elérték volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!