ERDON Eletmód

2010.04.08. 12:28

Francia tepsis krumpli

<p>Hozzávalók: 2 kg krumpli, 1 kg vöröshagyma, 50 dkg gomba, 50 dkg darabolt császárszalonna, 50 dkg sajt (minél többféle), só, bors (frissen őrölt), rozmaring, kakukkfű, majoránna (morzsolt).</p>

Elkészítés: A császárszalonnát egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát. Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva): császárszalonna fele, a krumpli egyharmada, só, bors, a gomba fele, a hagyma fele, rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan, a krumpli egyharmada, ismét só, bors és így tovább a többi megmaradt alapanyaggal. Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ha a krumpli elég puha vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna keverékből. Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul.Tejföllel tálaljuk. Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de ebben az esetben a sajt fele füstölt legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!