ERDON Eletmód

2010.02.25. 08:54

Csirkés-gombás palacsinta

<p>Hozzávalók: 4 vékony, sós palacsinta, 1 kávéskanál vaj, 4 szál petrezselyem</p>

A töltelékhez: 25 dkg gomba, 17,5 dkg bőr nélküli, főtt csirkehús, 2-2 evőkanál vaj, liszt és száraz fehérbor, 2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából), só.
A szószhoz: 2,5 dkg mandulaforgács, 2 evőkanál vaj, 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés: A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A húst ledaráljuk. A vajat lábasban megolvasztjuk, liszttel megszórjuk, és világosra pirítjuk. Apránként felöntjük a levessel, csomómentesre keverjük, és kislángon összeforraljuk. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a húst, a gombát, és sóval ízesítjük. Minden palacsintába 2 evőkanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és tűzálló tálra tesszük. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben átsütjük. A szószhoz a mandulát a vajban aranyszínűre pirítjuk, a citromlével meglocsoljuk, és a kész palacsinták tetejére szórjuk. Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk. Csirkehús helyett vadhússal is készíthetjük, akkor a csiperkegombát erdei gombával helyettesítjük.

Jó étvágyat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!