ERDON Bulvár

2009.01.07. 13:07

Nehéz év elé nézünk, állítják a jósok

<p>Nem sok bíztatót jövendölnek a kártyák a 2009-es évre, tudtuk meg a két jósnőtől Hovorka Andreától és Szilágyi Szylviától, akik ennek ellenére optimizmusra bíztatnak.</p>

Az előző évekhez képest nem olyan rózsaszínű a szemüveg, a kialakult gazdasági helyzet jelentősen befolyásolni fogja a mindennapjainkat, állítják a szakértők, akik korosztályra és nemre lebontva állították össze az Erdon olvasói számára, hogy mit hoz a jövő. Ma a hölgyek, holnap az urak jövendőjét ismerhetik meg. A 17 és 20 év közötti lányok úgy fogják érezni, hogy minden kis eredményt csak óriási erőfeszítéssel tudnak elérni. A vizsgaeredményük vagy gyengébb lesz a vártnál, vagy az elégedetlenség lesz nagyobb. A partnerkapcsolataik aránylag megmaradnak, csak tavasz végén kell elkerülni a fölösleges féltékenykedést, vitát. A 20-as éveikben járó hölgyek az év elején még optimistán fognak hozzáállni karrierjük előkészítéséhez. A lendület tavasz közepén már csillapodik, májusban már kérdőjelek kezdenek megjelenni a szakmával kapcsolatos választásaikban. Komoly problémákkal csak a munkát keresők fognak találkozni, mert a 2009-es év nagyon kedvezőtlen ebből a szempontból. Azok is elégedetlenek lesznek, akik aránylag biztos munkahellyel rendelkeznek. Új partnerkapcsolat kialakítására legalkalmasabb időpont augusztus vége. A meglévő kapcsolatok buktatói a tavaszi hónapok lehetnek. A legrosszabb helyzetbe a 30-33 év közöttiek lesznek. Baljós előjelek mutatkoznak a szerelemben, lehetséges csalódások, elválások sorozata kíséri végig ezt az évet. Bosszúságok, pechek, balesetek mutatkoznak. Ősztől vagy családi tragédia, vagy egy kórházi beutaló fogja még kellemetlenebbé tenni a helyzetet. Nagyon kevés kivételt mutatnak a kártyák.

Elfogadható év

33-40-ig egy elfogadható évet jeleznek a kártyák: magányosoknak több lehetőséget az ismerkedésre, az alakuló kapcsolatokban sokkal több komolyságot, több eseményt, szórakozást. Ez az év a korosztálynak több eljegyzést, házasságot mutat, mint az eddigi évek során. Elmaradnak a nagy befektetések, annak ellenére, hogy a lakás- és az autóárak csökkeni fognak. Az utazások rövidülnek, a kirándulások, éttermi ebédelések elmaradnak. A 2009-es évet át kell vészelni, ez érvényes a 40-es korosztályra is. Lehet, hogy ők a nagy kedvezményesei az idei évnek, de nekik is oda kell figyelni egy-két dologra: kerülni kell a hitelfevételt, a meglévő hiteleket pontosan kell törleszteni, kerülni kell a túlköltekezést. Nem szabad elfelejteni, hogy a főnöknek mindig igaza van, ezért ő a főnök. Vigyázni kell a meglévő munkahelyre, mert ennek a korosztálynak a legnehezebb munkát találni. Ez az a korosztály, amely a legmegfontoltabb és ez létszükséglet ebben az évben. Magánéletben válásveszély áll fenn, mert nem fogják tolerálni a partnereik hibáit, esetleges félrelépéseit. Érdemes minden kisebb bajt orvossal letisztázni, hogy a nagyobbak elmaradjanak.

Szürke hétköznapok

Az 50-en felüliek számára már szürkülnek a hétköznapok, lehet hogy kevésbé fontos dolgok is örömöt okoznak. Nem lesz rossz év ennek a korosztálynak sem. Év elején kicsit elégedetlenek lesznek,  nem lesz kedvük családtagjaikkal foglalkozni. Ez tavasz felé változni fog. Nyár elején lakásfelújítást, festést terveznek. Azok a nők, akiknek lányuk még mindig magányos, vegyék kezükbe az események irányítását. Azoknak, akiknek fiuk van két eset lehetséges: azoknak, akik meg vannak elégedve a menyükkel vagy mennyjelölttel, nyugodtan fog eltelni az év. Akik azonban reális szemmel látják a fiuk téves választásait át kell gondolják a helyzetet, meg kell beszélni a problémákat.

Kedvezőbb év a férfiaknak

Az urak is, a hölgyekhez hasonlóan megérzik a gazdasági helyzet hátulütőit, mégis jobban tudnak majd a pénzzel gazdálkodni, jobban tudnak érvényesülni.

A 18 és 25 év közötti férfiak közül sokan kocsit vásároltak az elmúlt évben, többnyire hitelre, családi támogatással. Ezért 2009 számukra a nehéz részletek fizetésének éve lesz. Sok esetben vissza kell fogják magukat, ha nem akarnak hosszan tartó haragokat,  kellemetlenséget ismerőseikkel. A szerelemben legyenek résen: ne engedjék, hogy barátnőjük családja ravasz cselszövésekkel behálózza egy kétes jövőjű házasság reményében. Egy-két közepesre sikerült vasárnapi ebéd még nem enged teljes betekintést az unalmas hétköznapokba.

A 25-35 év közötti férfiaknak 2009-ben jól alakul a magánéletük, az esetek többségében ez új barátnőt jelent. Azon kevesek, akik már ismerik a nagy őt, kedvesük csinos és szép, végre rászánják magukat a nősülésre. Barátaikkal rendszeresen tartják majd a kapcsolatot, hiszen egy közös sörpartit vagy egy elegáns környezetben eljátszott biliárdcsatát semmi sem pótolhat. Anyagi helyzetük kissé bizonytalanul alakul 2009-ben. Túl sok lesz a költség, kevés a bevétel. Hosszú lejáratú kölcsönök, nagy kamatok, váratlan pénzkiadások és tartós pénzhiány várható. Egy rövidebb utazás nyár közepe felé elfeledteti ezeket az apró bajokat.

A 35-45 évesek tavasszal heves vágyat éreznek, hogy meghódítsák legújabb nőismerősüket, nyáron kedvtelésből utazgatni fognak, ősszel a pénzt fogják számolni. Titkos tervükről nem sokat fognak beszélni, szokatlan elképzeléseikkel óriási meglepetést okoznak környezetüknek. Akik boldog házasságban élnek, sokat fognak szórakozni. Akik függetlenek azok sok szerencsés alkalommal találkoznak majd olyan hölgyekkel, akik közül nehéz lesz a választás. Akiknek elromlott a házasságuk egy jól időzített válással megkímélik magukat a méregtől és a bosszúságtól.

A 45 és 55 év közötti férfiak számára nagyjából minden úgy alakul, ahogy már megszokták és ahogy szeretnék. Problémás lesz az időbeosztásuk: túl kevés idő marad barátnőjükre, túl hosszú az otthoni teendők listája. A család tulságosan sokat támaszkodik Önökre, így saját kedvteléseik háttérbe szorulnak. Próbálják a feladatok egy részét szüleik, anyósuk, apósuk nyakába varrni, így több időt nyerhetnek szórakozásra.

Az 55 és 65 év közötti férfiak 2009-ben szembesülnek a betegségeikkel, kivételt képeznek azok, akik sportoltak. A többiek sűrűn kell ellátogassanak a háziorvosukhoz, le kell szokni a kávéról, cigarettáról, egyébb káros szokásról. Le kell adni a felesleges kilókat, diétázni kell és még többet mozogni. Ne reménykedjenek csodaszerekben, orvoshoz kell fordulni. Nőrokonaik eközben összefognak és kipletykálják Önöket. El kell engedni gyermekük kezét, másképp nem tud majd helytállni az életben.

A 65 év felettieknek 2009-ben meg kell békülni azzal, hogy gyermekeik a saját életüket élik és a fontos döntésekben nem kérik a hozzájárulásukat. Egészségük ingadozó, kedélyállapotuk szeszélyes, akár az időjárás. Ha volt is rendszeres napi programjuk, néha letérnek a szokásos útról. Sokan közülük egyedül maradtak, éppen ezért fontos tartani a kapcsolatot régi barátokkal, ismerősökkel. Tavasszal és ősszel kellemes gyógykúrán vehetnek részt, vigyázni kell az egészségre és akkor sikerül jól érezni magukat a bőrükben. Ez az év akár kellemesen is alakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!