ERDON Bulvár

2008.03.18. 17:58

Meghalt Az angol beteg rendezője

<p>Meghalt Anthony Minghella Oscar-díjas brit filmrendező - jelentette kedden több brit televízióállomás. 54 éves volt.</p>

Az angol beteg című filmje kilenc Oscar-díjat kapott 1997-ben, köztük a legjobb rendező díját. A film központi alakja Almásy László gróf, magyar Afrika-kutató. Minghella A felolvasó című filmet rendezte legutóbb, ezt már nem volt ideje befejezni. Ő volt a film egyik producere is. Minghella rendzte többek között a Tehetséges Mr. Ripley, a Szívből igazán, a Bűnös viszonyok és a Hideghegy című filmet is. „Én olyan filmeket akarok csinálni, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy álljuk meg egy pillanatra, mielőtt ítélkeznénk, kérdezzük meg a másikat, hogy mit gondol és mit csinál, kérdezzük meg a lefátyolozott asszonyt, hogy számára mi a fontos, és hogy a férje mivel foglalkozik, ha van egyáltalán férje. A világ sokkal elbűvölőbb lehetne, mint amennyire engedjük azzá válni" - nyilatkozta a rendező a Bűnös viszonyok kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!