ERDON Bulvár

2010.04.07. 10:04

Egy párizsi kórházban kezelik Whitney Houstont - elmarad több koncert

<p>Egy párizsi kórházban kezelik Whitney Houstont. - közölte szerdán amerikai popénekesnő kíséretének egyik tagja. A bejelentés szerint a 46 éves énekesnő légúti fertőzést kapott.</p>

A bejelentés szerint a betegség miatt kellett elhalasztani a kedd esti párizsi koncertet, ami az énekesnő európai turnéjának első állomása lett volna. Valószínűnek tűnik, hogy a kórházi kezelés miatt le kell mondani a második, csütörtökre tervezett manchesteri fellépést is. Houston névtelenséget kérő kísérője azt mondta, hogy az énekesnő az orvosok szerint felehetően krónikus rinofaringitiszban betegedett meg, de még nem tudták pontosan meghatározni a kór mibenlétét.

Whitney Houston az 1980-as, 90-es években volt csúcson, aztán lényegében eltűnt, és mostanában próbálkozik a nagy visszatéréssel. Első jelentősebb sikerét 1984-ben érte el, amikor a Teddy Pendergrass Love Language albumán szereplő Hold Me című számot duettben énekelte. Az énekesnő első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel. Erről a lemezről az első átütő siker a You Give Good Love című szám lett

Nagy nemzetközi sikert először a Greatest Love of All című kislemeze hozott. Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. Második nagylemeze, Whitney címmel 1987 júniusában jelent meg. Az albumból kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a Beatles és a Bee Gees rekordjait is.

Houston továbbra is sikeres maradt, és még három Grammy-t kapott, de aztán eltűnt a színről, és az a hír terjedt el róla, hogy drog -és alkoholproblémákkal küzd. Hét év visszahúzódást követően 2009-ben jelentette meg az "I Look to You" című albumát, amely a zenekritikusoktól dicsérő, de nem magasztaló szavakat kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!