ERDON Bulvár

2010.04.16. 10:37

Elmaradhat a vasárnapi temetés a vulkáni hamu miatt

<p>Lengyelország elhalaszthatja a repülőszerencsétlenségben meghalt lengyel elnök, Lech Kaczynski vasárnapra tervezett temetését, a vulkáni hamu miatt kialakult légiközlekedési káosz miatt. Ezt a lengyel elnöki hivatal egyik tisztságviselője közölte pénteken, az RMF lengyel kereskedelmi rádiónak nyilatkozva.</p>

A temetés elhalasztása egy "nagyon komoly lehetőség, amelyet mindeféleképpen meg kell fontolni" - jelentette ki Jacek Sasin, az elnöki hivatal helyettes vezetője. Ezt azután közölte, hogy a szerdán kitört izlandi vulkán hamuja miatt majdnem a teljes lengyel légteret le kellett zárni. Egyedül az ország déli részén található Krakkó, és Rzeszów repülőterei fogadnak gépeket - közölte a lengyel légiközlekedési hatóság szóvivője.

Kaczynskit a krakkói vár katedrálisában temetik el. A temetésre több tucatnyi külföldi állam- és kormányfőt várnak. Lengyel tisztségviselők csütörtökön azt közölték, hogy majdnem nyolcvan repülőgép fog leszállni vasárnap délelőtt a krakkói repülőtéren, egy hat és fél órás időszak alatt. Néhányan a temetésre érkező előkelőségek közül egy Karakkótól száz kilométernyire található repülőtérre érkeznének, az eredeti tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!