ERDON Bulvár

2010.01.19. 08:30

Megvan az Avatar első halottja

<p>Meghalt egy tajvani férfi, miután megnézte az Avatar című filmet. Orvosa szerint a korábban is magas vérnyomásban szenvedő férfi valószínűleg a 3D-film miatt kapott agyvérzést.</p>

A 42 éves Kuo akkor kezdte rosszul érezni magát, amikor nemrég megnézte az Avatar című filmet. A férfit a magas vérnyomása miatt Hszincsu város kórházába szállították, ahol elvesztette az eszméletét. A vizsgálat agyvérzést állapított meg nála - mondta kedden Peng Csin-csih, a sürgősségi osztány orvosa. "Valószínű, hogy a film nézése váltotta ki a magas vérnyomást" - tette hozzá az AFP hírügynökségnek.

Kuo 11 nappal később belehalt az agyvérzésbe, így a China Times lap szerint ez az első haláleset, amely James Cameron sci-fi filmjéhez köthető. Több filmrajongó internetes oldal szerkesztője és olvasója számolt be fejfájásról, szédülésről, hányingerről és elhomályosult látásra a 3D-technológiát használó Avatar miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!