ERDON Bulvár

2009.01.01. 14:47

Az újévi fogadalom rossz lehet az egészségnek

<p>Az életmódváltoztatásra vonatkozó újévi fogalmak rosszat tehetnek az egészségnek - figyelmeztetett csütörtökön egy, a szellemi egészséggel foglalkozó brit jótékonysági szervezet.</p>

A Mind nevű szervezet azt tanácsolja, hogy fogadalomtétel helyett mozogjunk többet, menjünk ki a természetbe, tanuljunk valmi újat, és segítsünk a közösségünknek.

A Mind nevű szervezet arra ösztönözte az embereket, hogy ne tegyenek olyan fogadalmakat, amelyek testi tökéletlenségük javítását tűzi ki célul, mint például a fogyás, mert az csak negatív önkép kialakulásához, elkeseredettséghez és könnyebb depresszióhoz is vezethet. A szervezet vezetője, Paul Framer elmondta, hogy gondolt hiányosságaink miatt büntetve magunkat megvalósíthatatlan célokat tűzünk ki magunk elé egy újévi fogadalommal, és amikor nem sikerült azt teljesíteni, még rosszabbul érezzük magunkat.

A szervezet a fogadalmak helyett egyszerű, a szellemi jólétet elősegítő tevékenységek végzésére bárorítja az embereket, mint például az endorfint (örömhormont) felszabadító testmozgás, az agyat stimuáláló tanulás és a hangulatot bizonyítottan javító természetjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!