ERDON Bulvár

2008.12.15. 16:06

Derrick felügyelőt gyászolja Németország

<p>Egy müncheni klinikán a hétvégén elhunyt a népszerű német bűnügyi sorozat a "Derrick" címszereplője, a főfelügyelőt alakító Horst Tappert - közölte a művész felesége hétfőn a Bunte magazinnal.</p>

Az egyik legmagyobb példányszámú társasági hetilap, a Bunte szerkesztőségét hétfőn Ursula Tappert tájékoztatta, hogy férje, Horst Tappert egy müncheni kórházban halt meg még szombaton. A Derrickfőfelügyelőt alakító nyugatnémet színészt világszerte sokan szerették, noha maga idős korában már nem rajongott a bűnügyi sztorikért.

"Nem nézek vagy olvasok szívesen krimiket" - nyilatkozta a német sajtónak a nyáron a 85. születésnapját ünnepelt Horst Tappert. Jó egy évtizede már, hogy véget ért a több, mint 200 epizódból álló sorozat. Az 1974-től 1997-ig forgatott, egy órás Derrickben vált világhírűvé Tappert, a higgadt főfelügyelőt alakító sztár.

A művész 1923 május 26-án született. Fiatalon katonáskodott a második világháborúban, majd színpadi színészként aratott sikereket az NSZK-ban. Nemzetközi hírnévre a 70-es években tett szert, amikor a német nyelvterületen és további mintegy 100 államban, köztük Magyarországon tűzte műsorára a tévé a sorozatot.

Horst Tappert, aki rendezőként is többször bizonyította tehetségét a Derrick-sorozatban 75 éves fejjel mondott búcsút a kamerának. A cukorbetegségben szenvedett művész és hitvese visszavonultan éltek Dél-Németországban, az "ex-nyomozó" már régen nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!