ERDON Bulvár

2008.11.07. 13:47

Hamilton - "A rasszizmus nem vicces"

<p>A Forma-1 újdonsült világbajnoka, Lewis Hamilton nem értett egyett Bernie Ecclestone azon kijelentésével, mely szerint a szezon során a színesbőrű pilótát ért támadások alapvetően "viccnek" indultak.</p>

A "száguldó cirkusz" mindenható ura a BBC rádiónak azt nyilatkozta, hogy a Hamiltont ért támadások Spanyolországban és Brazíliában túlságosan fel lettek fújva. "Spanyolországban a közönség Fernando Alonsónak, míg Brazíliában Felipe Massának drukkolt" - mondta a 78 éves szakember. "Egyiket sem nevezném rasszista megnyilvánulásnak" - folytatta Ecclestone. "Voltak néhányan Spanyolországban, akik valószínűleg csak viccelni akartak, és nem akarták megsérteni a versenyzőt. De az emberek hajlamosak belemagyarázni dolgokat az ilyen esetekbe" - vélekedett az üzletember. A McLaren-Mercedes pilótája azonban nem ért egyet Ecclestone okfejtésével. "Én ezt nem nevezném viccesnek" - kezdte mondandóját Hamilton, aki a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka lett. "Elfogadom, hogy ilyen dolgok megtörténnek, és inkább nem is foglalkozom velük, hanem előre tekintek. Számomra az a fontos, hogy sokan drukkolnak nekem, különösen Nagy-Britanniában" - folytatta a klasszis.

A 23 éves tehetség - aki végül egy ponttal nyerte meg a vb-címet Massával szemben - tavaly Alonso csapattársa volt a McLarennél, ahol elmérgesedett a viszony kettejük között, ezért fordulhatott elő, hogy a spanyol drukkerek rasszista bekiabálásokkal és transzparensekkel tüntettek Hamilton ellen. A Forma-1-et is irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) februárban rasszista-ellenes kampányt indított, miután a barcelonai tesztek során a spanyol drukkerek feketére festették az arcukat és rasszista bekiabálásokkal inzultálták Hamiltont. A brazil futam előtt is történtek attrocitások: az egyik brit napilap felfedezte, hogy az egyik internetes oldalon spanyol szurkolók rasszista módon szidják a McLaren színesbőrű pilótáját. Hamilton édesapja, Anthony az eset után úgy nyilatkozott: nem biztos benne, hogy a fiának helye van a Forma-1 világában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!