ERDON Bulvár

2008.10.29. 09:46

Elvis a legtöbbet kereső halott sztár

<p>Elvis Presley, a Snoopy-t megalkotó Charles Shultz, és az idén januárban meghalt ausztrál színész, Heath Ledger vezeti a Forbes kedden nyilvánosságra hozott, a legtöbbet kereső elhunyt hírességeket tartalmazó listáját. A jegyzékben szereplő 13 ember összesen 194 millió dollárt (csaknem 40 milliárd forint) keresett az elmúlt 12 hónapban.</p>

Harminc évvel halála után Elvis vagyona 52 millió dollárral gyarapodott 2007 októbere óta eltelt egy év alatt, több pénzt termelve olyan nagy mai sztároknál, mint Madonna (40 millió dollár), vagy Justin Timberlake (44 millió dollár). A listát tavaly is vezető Király halálának harmincadik évfordulója jelentősen megnövelte a látogatók számát egykori otthonában kialakított emlékhelyen, és az emléktárgyak eladása is növekedett.

A Snoopy rajzfilmfigurát megalkotó, 2000-ben elhunyt Charles Sultz a örökösei, és a Warner Bros stúdió között létrejött megállapodásnak köszönhetően került a lista második helyére, 33 millió dolláros bevételével. A harmadik helyet az idén januárban gyógyszer-túladagolásban maghalt ausztrál Heath Ledger foglalja el, aki a Forbes becslése szerint húszmillió dollárt keresett az Sötét lovag című Batman-filmre kötött szerződésével.

A negyedik helyen Albert Einstein áll, akinek örökösei a Baby Einstein játékok után kapott jogdíjakból 18 millió dollárt kaptak. A listán szerepel még többek között Aaron Spelling, televíziós producer (15 millió dollár), Andy Warhol (8 millió dollár), Marilyn Monroe (6,5 millió dollár) és Steve McQueen (hatmillió dollár) is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!