Programajánló

2024.06.12. 09:30

Idén is lesz Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

Négy nap alatt öt helyszínen több mint 60 kortárs szerzővel találkozhatnak, míg a könyvvásáron közel 50 kiadó köteteiből válogathatnak mindazok, akik ellátogatnak a 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre, amelyet június 27-30 között szerveznek meg.

Sajtóközlemény

Az idei rendezvény díszmeghívottjai Kemény István és a norvég Bjørn Andreas Bull-Hansen. A József Attila-díjas magyar költővel június 28-án 20 órától, míg a Jomsviking-sorozat szerzőjével június 29-én 20 órától találkozhatunk a Bánffy-palota udvarán felállított színpadon.
Az idén 80. életévét betöltő Kenéz Ferenc író-olvasó találkozóra érkezik Kolozsvárra, Koltai Róbert színművész és Gaál Ildikó rendező Koltai 80 – Filmeskönyv című kiadványukat mutatják be. Fiala Borcsa a WMN.hu online magazin főszerkesztője gyerek-, ifjúsági- és felnőtteknek szóló könyveivel érkezik, de az egyik legtermékenyebb kortárs magyar regényíró, Fábián Janka is meglátogatja erdélyi olvasóit.
Itt lesz még Láng Zsolt Az emberek meséje című új regényével, Győrffy Ákos költő A csönd körei című új kötetével, Nyáry Krisztián Így ettek ők - Magyar írók és ételeik gasztro-irodalmi kiadványával, Cserna-Szabó András pedig Az utolsó magyarok című novelláskötetét mutatja be Kolozsváron.
A pszichológiai témájú könyvek iránt érdeklődők is széles kínálatból válogathatnak, Csernus Imre, Tari Annamária, Kádár Annamária, Labancz Dániel és Orosz Ildikó, Nagy-Mezei Beáta és Barabási-Geréb Mária pszichológiai, önismereti, nevelési témákkal színesítik a programot.
Ahogy megszokhattuk, a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét kiemelt figyelmet fordít az ifjú olvasókra is. A fiatalabb (és nem csak) korosztályhoz többek között Marék Veronika, Pásztohy Panka, Kiss Judit Ágnes, és Kertész Erzsi érkezik, míg Szalóki Ági és Varró Dani zenés műsorral készül számukra. A fenti programok mellett lesz diavetítés, mesefoglalkozások, bábszínházi előadás és kreatív rajzműhely Dániel Andrással, a Kuflik szerzőjével. A 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét teljes programja a rendezvény honlapján (unnepikonyvhet.ro) böngészhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!