Közlemény

2023.07.04. 10:03

Tíz dolog, amit érdemes tudni a VIBE Fesztivál kezdete előtt

Már csak két nap van hátra és elstartol Erdély legnagyobb magyar fesztiválja, a VIBE. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, melyekkel nem árt tisztában lennie minden fesztiválózónak mielőtt a helyszínre érkezik.

Forrás: VIBE

VIBE-közlemény

1. A fesztivál a nulladik napon, szerdán (július 5.) 18 órakor nyitja meg a kapuit a fesztiválozók előtt. A napijegyek mindig az aktuális napra szólnak és másnap reggel 10 óráig érvényesek, míg a kemping- és glampingjegyekkel július 10-ig, 10 óráig lehet a fesztivál területén maradni.

2. Az elektronikus formában lévő jegyeket nem szükséges kinyomtatni, elég telefonon megmutatni belépéskor. A papíralapú jegyeket viszont eredeti formájukban kell prezentálni. A jegyek beváltása és a karszalagok átvétele csakis személyesen történhet, személyi igazolvány felmutatásával.

3. A kiskorúakra külön szabályzat érvényes, számukra elengedhetetlen az írásos szülői beleegyezés. A formanyomtatvány itt érhető el. A 12 éven aluliak számára ingyenes a részvétel, amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő rendelkezik fesztiválbelépővel és elkíséri a gyereket. A 12 éven aluliak korát a születési bizonyítvánnyal lehet igazolni. A 12 és 16 év közöttiek szintén felnőtt kíséretében fesztiválozhatnak. Minden 18 év alatti résztvevő speciális karszalagot kap, hogy a kereskedők tudják, ki nem vásárolhat cigarettát vagy alkoholt tőlük. További részletek a kiskorúak fesztiválozásáról itt érhető el.

4. A VIBE Fesztivál készpénzmentességét a Festipay garantálja: a résztvevők több helyen is feltölthetik rendezvénykártyáikat, melyekkel a szolgáltatóknál fizethetnek. Végig könnyen követhető a kártyaegyenleg, de ez a fizetési megoldás azért is előnyös, mert egy-egy tranzakció mindössze két másodpercig tart, így nem alakulnak ki sorok az árusoknál. Távozáskor az el nem költött összegeket ki lehet majd váltani.

5. A törvényi előírásoknak megfelelően a fesztivál területére tilos behozni: kábítószert, kést, robbanékony, gyúlékony vagy toxikus anyagot, mások megsebzését okozó eszközt, bénító sprayt, esernyőt, alkoholt vagy ételt. Ez utóbbi alól kivétel képeznek a kempingezők, akik nem romlandó ételt és két liter bontatlan vizet vihetnek be magukkal.

6. A szervezők fontosnak tartják, hogy minél kevesebb szemét keletkezzen a rendezvény ideje alatt, ezért az italkereskedők szívószálmentes, újratölthető (re)poharakat használnak.

7. A fesztivál terültére háziállatot behozni szabad, de az erős hang- és fényhatások miatt nem ajánlott. Akik mégis hozzák magukkal négylábú kedvencüket, használjanak pórázt, nyakörvet, szájkosarat, figyeljenek oda, hogy mások testi épsége ne kerüljön veszélybe, gondoskodjanak az állat higiéniájáról. Fontos az érvényes oltási igazolás és az egyedi azonosítható megléte.

8. A nappali programokat elsősorban a VIBE KOLI biztosítja három helyszínen, az Oázisban, a Kanapén és a Teraszon. Az izgalmas előadásokra ingyenes a belépés, tehát azok is részt vehetnek, akik nem rendelkeznek fesztiválbelépővel. A program elérhető az applikáción keresztül és a honlapon.

9. A VIBE Fesztivált vasárnap este az ausztrál Timmy Trumpet koncertje zárja, aki óriási showműsorral, többek között tüzijátékkal készül. A hang- és fényeffektusokra érzékeny fesztiválozók legyenek óvatosak.

10. Vigyázzunk egymásra, tartsuk tiszteletben a biztonsági óvintézkedéseket, a szemetet – beleértve a cigarettacsikkeket is – csak a kukákba dobjuk ki, továbbá csakis a kijelölt illemhelyeket használjuk. Legyünk méltóak a fesztivál szellemiségét meghatározó szlogenre: GOOD VIBES ONLY.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!