Könyvbemutató

2022.08.14. 12:07

A Tőkés-könyv bemutatója Kolozsváron

Közlemény

A koronavírus-világjárvány utáni normalitásba való visszatérés jegyében szervezték meg a 13. Kolozsvári Magyar Napokat az idén. A rendezvény hivatalosan ugyan augusztus 14. és 21. között zajlik, de pénteken már meg is kezdődött bizonyos előrendezvényekkel. Az ünnepélyes nyitógála ma este lesz a Magyar Operában. A részletes programok itt megtalálhatók: https://magyarnapok.ro/2022/program/.

A szervezők által Erdély legjelentősebb kulturális fesztiváljaként hirdetett Kolozsvári Magyar Napok 60 helyszínen 450 programmal várja az érdeklődőket. Ezeket 150 partnerszervezettel közösen szervezték. Immár hagyományosan „fesztivál a fesztiválban” a Szent István-napi Néptánctalálkozó, idén azonban egy másik fesztivált, a Magyar Egyházzenei Fórumot is a magyar napok keretében tartják.

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban meglepetéskötet mutattak be, ami az idén 70. életévét betöltött Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tiszteletére jelent meg. A püspök műveinek egy válogatását, valamint jeles személyiségek őt méltató sorait tartalmazó kötetet a Kolozsvári Magyar Napok keretében is bemutatják, mégpedig augusztus 16-án, kedden 16 órától a Vallásszabadság Házában (Magyar u. 14. sz. / Bd. 21 Decembrie 1989). Az Isten szeretetében, Erdély ölelésében – Tőkés László 70 című kötet bemutatóján jelen lesz és felszólal Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A püspök pedig dedikálni fogja a kiadványt.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke sajtóirodája
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában