Erdély hírei

2022.05.24. 18:15

Első alkalommal rendeznek könyvvásárt Sepsiszentgyörgyön

Első alkalommal rendezik meg május 26. és 29. között Sepsiszentgyörgyön a SepsiBook könyvvásárt - közölték kedden a szervezők.

Forrás: sepsibook.ro

MTI

A Sepsi Arénában tartandó rendezvényen negyven erdélyi és magyarországi kiadó vesz részt, amelyek mintegy harminc standon kínálják majd a könyveket. Az MTI-hez eljuttatott közleményben Szonda Szabolcs programigazgató "kulturális svédasztalnak, szeretetvendégségnek" nevezte a könyvvásár kínálatát. A kortárs irodalom mellett az olvasásfejlesztés, az erdélyi kultúra, a műfordítás, a népszerű irodalom, a krimi, a gasztronómia és irodalom, a sport és irodalom, a zene és irodalom lesznek azok a hívószavak, amelyekkel a rendezvényre próbálják vonzani az érdeklődőket - tette hozzá.

Gombos Zoltán fesztiválkoordinátor kiemelte: író-olvasó találkozók, beszélgetések, koncertek, irodalmi kávéház szervezésével, étkezési lehetőség biztosításával, olvasósarkok berendezésével kívánják elérni, hogy a közönség minél több időt töltsön a könyvvásáron.

A könyvvásáron több tucat könyvbemutatót, koncertet, gyerekprogramot szerveznek. Ezek programját a www.sepsibook.ro oldalon tették közzé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!