Nem játék

2020.01.28. 10:01

Medvéhez riasztották a csendőröket az éjszaka Gyergyószentmiklóson

Agerpres

A Hargita megyei csendőr-felügyelőség sajtóirodája szerint a 112-es egységes segélyhívószámon jelentette egy férfi, hogy medvét látott a város szélén, az egyik benzinkút közelében. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, az állat már nem volt ott, de a férfi azt mondta, hogy látta a város felé tartani. A csendőrök végül megtalálták az egyik utcában és elkergették a településen kívülre. Az akció egy órát tartott, és incidensek nélkül ért véget – áll még a tájékoztatásban.

A helyszínre kivezényeltek egy rohammentős és egy rendőri egységet is, a katasztrófavédelmi felügyelőség pedig figyelmeztető üzenetet küldött a környéken lakóknak a RO-ALERT rendszeren.

Hargita megyében idén ez a második alkalom, amikor lakott térségből kell elkergetniük a medvét a csendőröknek, Gyergyószentmiklóson pedig az első ilyen eset volt ebben az évben.

A csendőrök ismét felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben medvét látnak, azonnal forduljanak segítségért az egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!