Erdély hírei

2018.12.23. 21:57

Kisiklott egy vonat három kocsija Hunyad megyében, egy ember megsérült

Kisiklott a Hunyad megyei Bajesd (Băieşti) település közelében egy vasúti szerelvény három vagonja. Egy személy megsérült. 

Kisiklott a Hunyad megyei Bajesd (Băieşti) település közelében egy vasúti szerelvény három vagonja. Egy személy megsérült. 

Lucian Şova szállításügyi miniszter felszólította a Román Vasúti Nyomozó Ügynökséget (AGIFER), hogy mielőbb vizsgálja ki a vasárnapi baleset okait - közölte a szaktárca.

A baleset a Hunyad megyei Bajesdnél történt. A minisztérium honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Bukarest és Arad között közlekedő IR 1821-es számú, hat kocsiból álló szerelvény három vagonja siklott ki. A vonaton körülbelül 140 személy utazott, közülük hatvanan a kisiklott kocsikban ültek. Egyetlen személy sérült meg, az első vizsgálatok alapján kéztörést szenvedett. A sérültet kórházba szállították.

Lucian Şova az eset kapcsán ismét a romániai vasútházlózat felújítását sürgette. Évente 320 kilométernyi vasúti sín megy tönkre, és csak 16 kilométernyit újítanak fel, mert csak ennyire telik a vállalatnak a költségvetési keretből - tájékoztat a szállításügyi miniszter, leszögezve, hogy minden civilizált ország befektet a vasúti szállításba .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!