Erdély hírei

2018.11.23. 11:21

Hunyad megye: nem kelt útra két gólya Felsőcsertésen

Két gólya maradt itthon a Hunyad megyei Felsőcsertésen - állapították meg csütörtökön a Környezetvédelmi Ügynökség alkalmazottai. A szakemberek szerint az idei hosszú és meleg ősz az oka annak, hogy a két gólya nem kelt útra szeptemberben.

Két gólya maradt itthon a Hunyad megyei Felsőcsertésen - állapították meg csütörtökön a Környezetvédelmi Ügynökség alkalmazottai. A szakemberek szerint az idei hosszú és meleg ősz az oka annak, hogy a két gólya nem kelt útra szeptemberben. A környezetvédők közleményt juttattak el az AGERPRES hírügynökséghez, amelyben arról tájékoztatnak, hogy a két madár atipikus viselkedése vélhetően a rendkívül meleg ősz eredménye. Ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy a fehér gólya (ciconia ciconia) védett faj, elfogása vagy elpusztítása törvénybe ütközik.

A felcsőcsertési gólyákra a helybéli lakosok hívták fel a hatóságok figyelmét, kérve segítségüket a madarak védelme érdekében.

A szakértők megvizsgálták a gólyákat, és megállapították, hogy egészségesek. Folyamatos megfigyelés alatt tartják, és amennyiben az időjárási viszonyok veszélyeztetni kezdik épségüket, a keresztényszigeti (Cristian, Grossau - Szeben megye) madár-rehabilitációs központba szállítják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!