Erdély hírei

2017.09.01. 10:06

A legek Forgatagát zártuk

Számunkra is felfoghatatlan, de újra véget ért a Vásárhelyi Forgatag, sorban az ötödik, amely sokak szerint az eddigi legjobb volt. Örömmel tölt el bennünket , hogy ezt nem csak mi gondoljuk így.

Számunkra is felfoghatatlan, de újra véget ért a Vásárhelyi Forgatag, sorban az ötödik, amely sokak szerint az eddigi legjobb volt. Örömmel tölt el bennünket , hogy ezt nem csak mi gondoljuk így.

A legek Forgatagának is nevezhetnénk az ideit, hiszen több szempontból is rekordot döntöttünk. Ebben az évben tartott a leghosszabb ideig a rendezvény, tíz napon keresztül zajlottak az események a város különböző pontjain. A szervezői csapat most volt a legnépesebb, mintegy 50-en szorgoskodtak a rendezvény előtt és alatt, hogy minden rendben menjen, munkájukat nagyszámú önkéntes csapat segítette. 45 társszervező intézmény és egyesület csatlakozott idén a Forgatag programjaihoz, és több mint 50 vállalkozás támogatta a rendezvény létrejöttét.

Az eddigi évekhez képest a legtöbb, vagyis 370 programot kínáltunk a vásárhelyieknek és az idelátogatóknak, mintegy 51 helyszínen (az Aranykakasnál, a Kultúrpalotában, a Teleki Tékában, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, annak sportpályáján, a Maros Megyei Múzeum különböző részlegeiben, a várban, Vártemplomban, a színházban, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban, a Víkendtelepen, az állatkertben, a zsinagógában, a G-kávézóban, a Ligetben vagy a Teleki-Köpeczi házban – hogy csak néhányat említsünk). 47 árus érkezett hozzánk és kínálta portékáját a Forgatagon, sokkal több boros poharat váltottak a Borudvarban, mint tavaly, összesen 6 színpadon voltak koncertek, és megszámlálhatatlanul sok résztvevő volt idén a marosvásárhelyi magyar kulturális napokon.

Jó ötletnek bizonyult a Szféra programjait korábban megszervezni, így arra is nagyon sokan el tudtak jutni. Az Aranykakasban, a Borudvarban, a Tékában és a Ligetben is 22 óráig lehetett hangosan szórakozni, ami a résztvevők szerint nem volt jó döntés, ez azonban nem a szervezőkön múlott. Jövőre megpróbálunk ezen módosítani, ahogy a programfüzeten is, amelyet átláthatóbbá szeretnénk tenni.

Örömünkre szolgál, és az előző évekhez képest áttörésnek számít, hogy idén nem csak a kimondottan román nyelvű rendezvényekre látogatott el a város román lakossága, mint például a román nyelvű borkóstolókra, városnéző sétára vagy a Szféra által kínált programokra, hanem szinte minden rendezvényen lehetett román szót hallani. Erre jövőben is hangsúlyosan figyelni fogunk.

Az ötödik Vásárhelyi Forgatagon újdonságként vezettük be a karszalagokat, amelyekkel mindamellett, hogy kedvezmények jártak a fizetős programokra, támogatni lehetett a Bolyai sportpálya felújítását és a rendezvény családi programjait is. Bár nem volt zökkenőmentes ennek lebonyolítása, mégis sikerült 1143 karszalagot eladni. A karkötők tulajdonosai közül sorsoltuk ki a Maori és a Thomas Hux utazási iroda által felajánlott nyaralás nyerteseit (045475 és 044606-os számú karszalagok), egy személy napi egy kenyeret nyert év végéig az Eldi pékség felajánlásából (045282-es számú), egy karszalag-tulajdonos az Unicum sofőriskola jóvoltából gépkocsivezető tanfolyamot nyert (044745-ös), és öt darab Forgatag-pólót is kisorsoltunk (karszalagszámok: 014329, 044691, 014937, 014374, 045209). A nyertes karszalagok tulajdonosait arra kérjük, hogy szeptember 6-ig jelentkezzenek a vasarhelyi@forgatag.ro e-mail címen vagy a 0365-430-774-es telefonszámon 10-16 óra között.

Köszönjük a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak és a Maros Megyei Tanácsnak a partnerséget, a csendőrségnek, rendőrségnek és helyi rendőrségnek a szakszerű hozzáállást és magatartást, és azt, hogy partnereknek éreztük őket mindenben, ami a rendezvény biztonságát illeti.

Köszönjük minden marosvásárhelyinek, aki részt vett a Forgatagon, hogy kilátogatott rendezvényeinkre és értékelte munkánkat, valamint köszönjük azt, hogy összetűzések nélküli, civilizált rendezvényen vehettünk részt, és a tisztaságra is próbáltak odafigyelni.

Jövőre, augusztus végén ismét találkozzunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!