Erdély hírei

2017.07.01. 10:12

Kolozsvár: a polgármester kérésére az új Traianus-híd alatt vártak az építők, amíg fölöttük átmentek az első autók

Kolozsváron átadták az új Traianus-hidat. Emil Boc polgármester kérésére az építőknek a híd alatt kellett állniuk, míg átmentek rajta az első autók.

Kolozsváron átadták az új Traianus-hidat. Emil Boc polgármester kérésére az építőknek a híd alatt kellett állniuk, míg átmentek rajta az első autók.Emil Boc elmondta, ezzel eredeti módon tesztelték az új Traianus-hidat , amelyet pénteken avattak fel Kolozsváron. A kivitelezők ezzel a gesztussal fejezték ki, hogy felelősséget vállalnak a Szamoson átvezető híd minőségéért. Reménykedjünk benne, hogy a híd 100 évig ki fog tartani, ahogy a régi híd is tartott több mint 85 éven át - mondta a kolozsvári elöljáró, aki arról is tájékoztatott, hogy a munkálatok 6,5 millió lejbe kerültek.

A Traianus-híd elődjét 1928 és 1931 között építették. 2013-ra azonban annyira tönkrement, hogy egy nő kis híján a Szamosba esett egy, a gyalogossávon keletkezett résen.

Emil Boc emléklappal, egy nyakkendővel és egy városalbummal ajándékozta meg az első sofőrt, aki gépkocsiján áthajtott az új hídon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!