covid-19

2021.03.05. 15:02

A vérellátó plazmaadásra kéri a betegségen átesetteket

Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, és nem szükséges előzetes bejelentkezés.

Budapest, 2020. április 28. Vérplazmát ad egy nõ a budapesti Biotest plazmaferezis állomáson 2020. április 28-án. Vérplazma adására kérik a koronavírus-fertõzésen átesett, gyógyult betegeket a szakemberek a tüneteket enyhítõ kísérleti vérplazmaterápia kidolgozásához és alkalmazásához. A terápiát már alkalmazzák egy betegen, akinek a kezelése ígéretes. A donorjelöltek jelentkezését a koronavirusplazma.hu oldalon is várják. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Koronavírusból felgyógyult plazmadonorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) – adta hírül a szervezet pénteken.

Még több vérplazmára volna szükség a gyógyult betegektől a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében, ezért azt kérik, hogy aki bizonyítottan fertőzött volt, mielőbb jelentkezzen mintavételre – írták.

Egyre több a plazmakezelésre szoruló beteg, ugyanakkor csökkent a jelentkező gyógyultak száma. A jelenlegi donorszám még többszöri plazmaadással sem elégendő a drasztikusan növekvő igények kielégítéséhez – hangsúlyozták.

Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, és nem szükséges előzetes bejelentkezés – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!