Járvány

2021.01.29. 11:00

Harmincezer üveg Béres Csepp segíti a vírus elleni védekezést a szociális otthonokban

A koronavírus okozta járványhelyzetben harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak (NKHT), amely hat karitatív szervezet közreműködésével juttatja el azokat az idős és a fogyatékkal élő embereknek.

Budapest, 2021. január 27. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai teherautóra pakolják a Béres Gyógyszergyár adományát a segélyszervezet budafoki központjában 2021. január 27-én. A gyár koronavírus okozta járványhelyzetben harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív szervezet közremûködésével juttatja el azokat idõs- és szociális otthonokba. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az adomány budapesti átadásán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke közölte: a harmincezer üveg Béres Csepp értéke több mint 50 millió forint, az adományt egyenlő arányban osztják szét karitatív szervezetek között.

A Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak a felajánlást, amelyből kapnak idős emberek, jut fogyatékosok otthonaiba, valamint határon túli rászoruló magyaroknak is – mondta el az államtitkár.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak (NKHT) elnöke beszédet mond a Béres Gyógyszergyár Zrt. adományának átadásán a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjában 2021. január 27-én
Fotó: Mónus Márton / MTI

Soltész Miklós hangsúlyozta:

a Béres Csepp nem helyettesíti az oltást és a szabályok betartását, de óriási segítséget jelent az ápolásra, gondozásra szorulóknak.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az államtitkárhoz hasonlóan kiemelte, a Béres Csepp a nyomelempótlás következtében hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, de nem pótolja a fizikai távolságtartást, a maszkhasználatot, a gyógyszereket és a vakcinát sem. A Béres Csepp egy nagyon fontos étrendkiegészítő készítmény – mondta.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke beszédet mond az adomány átadásán
Fotó: Mónus Márton / MTI

Béres József a társadalmi szolidaritás fontosságát hangsúlyozva azt mondta, hogy

valamennyi ember tehet a másik emberért.

Emlékeztetett arra is, hogy a társaság negyedik alkalommal tett felajánlást.

Borítókép: A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai teherautóra pakolják a Béres Gyógyszergyár adományát a segélyszervezet budafoki központjában 2021. január 27-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!