a konyha titkai

2020.10.25. 11:30

Továbbra is a rántott húsra szavazunk

A csirkemell a legnépszerűbb a magyar fogyasztók körében, amelyből négyszer annyi fogy panírozottan, mint a roston sült változatból.

Forrás: Shutterstock

Idén is toronymagasan vezetnek a rántott húsételek a Falatozz.hu által legújabban felmért rendelési toplistán, amely a frissensültek iránti országos lakossági keresletet mérte fel – írja a Magyar Nemzet.

A felmérésből kiderült, hogy az összes házhoz szállított étel 11 százaléka a rántott ételek közül kerül ki, és továbbra is a csirkemell a legnépszerűbb a magyar fogyasztók körében, amelyből négyszer annyi fogy panírozottan, mint a roston sült változatból – közölte a portál.

Ugyancsak magas az igény a gyerekek és a vegetáriánusok körében a rántott sajtok iránt, illetve nagyon gyakran kérik a vendégek a cordon bleu-t. A dobogó negyedik helyén a rántott sertésszelet szerepel, amelyből majdnem harmadannyit rendelnek, mint a csirkéből készült változatból.

Az ötödik helyre a milánói sertésborda, a hatodikra a mátrai borzaska, a hetedikre pedig a roston sült csirkemell került a házhoz kért készételek népszerűségi listáján. Ezeket követi a bolognai sertésborda és végül az utolsó helyre szorult kijevi csirkemell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!