Segítség baj esetén

2020.08.31. 14:03

Gyermekmentési pont épül Balatonlellén

Gyermekmentési pontot hoz létre Balatonlellén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Masterplast Nyrt. támogatásával, a létesítmény alapkövét hétfőn helyezték el.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: S. TOTTO RITA

Az eseményen Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: fontos, hogy legyen olyan rendszer, amely baj esetén el tudja látni a gyerekeket. Az alapítvány 15 éve

valós civilként nem valami ellen, hanem valamiért dolgozik, sok gyermek köszönheti neki egészségét és életét

fogalmazott.

Fotó: Fejér Megyei Hírlap

Móring József Attila (KDNP), a térség országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy a Balaton parti város mentőállomása azon húsz állomás közé tartozik, amelyeket rövid időn belül felújítanak.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója közölte:

a mentőszolgálat évente 1,2 millió betegnek, köztük 45 ezer gyermeknek nyújt segítséget.

Fontos, hogy a Balaton körül tavasztól őszig egy plusz gyermekmentő gépkocsi van szolgálatban. A gyermekmentési ponton az OMSZ bajtársai is méltó körülmények között tudják majd ellátni feladatukat tette hozzá.

Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke felidézte: az cég és az alapítvány közötti együttműködés öt éve kezdődött, ez idő alatt több eszközzel bővítették a gyermekmentők felszerelését, amivel szakszerű és gyors segítséget tudnak nyújtani. Az építőanyag-gyártással foglalkozó társaság szaktudásával és építőanyaggal segíti, hogy minél előbb, minél jobb minőségben felépüljön az állomás fogalmazott.

Fotó: Fejér Megyei Hírlap

Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója elmondta:

sok kisgyermekes család tölti Balatonlellén szabadságát, köztük olyanok, ahol szívbeteg vagy epilepsziás gyermek van, mert tudják, hogy itt működik gyermekmentő szolgálat.

Az alapítvány az általa üzemeltetett gyermek-mentőorvosi kocsikkal az elmúlt 15 évben országszerte 32 ezer gyermeket látott el, Balatonlellén 13 éve van jelen, ahol eddig négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottak segítséget.

Fotó: Fejér Megyei Hírlap

A szakmai igazgató az MTI-nek azt mondta, hogy

a tervek szerint 2021. nyárra elkészülő gyermekmentési pont a város mentőállomásához kapcsolódva működik majd.

A 140 négyzetméteres épület a gyermekmentő személyzet állomáshelye lesz, és kialakítanak egy vizsgálót is, ahol azokat a gyerekeket látják el, akik nem szorulnak sürgős mentésre.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!