feltöltés

2020.03.16. 13:10

Telerakták ponttyal a Tiszát

Több mint száz mázsa kétnyaras pontyot telepített a Tiszába a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, hamarosan újabb telepítés is lesz – közölte a szövetség elnöke hétfőn.

Trebon, 2018. október 15. Megkezdik a ponty lehalászását a dél-csehországi Trebon közelében 317 hektáron elterülõ Velky Tisy-tavon 2018. október 15-én. (MTI/EPA/Martin Divisek)

Forrás: MTI / EPA

Fotós: Martin Divisek

Fialka György elmondta:

az ecsegfalvai tógazdaságból érkezett példányok egyedsúlya az első halászásban 35-50 dekagramm, a másodikban 50-80 dekagramm volt.

Ezek a halak jövőre lesznek foghatók.

Hozzátette:

a Tiszaroffnál folyóba engedett halak napokon belül szétúsznak a Tiszán;

a telepítésre azért van szükség, mert a természetes szaporulat nem elég, még úgy sem, hogy az ártereken kint maradó ivadékokat rendszeresen visszajuttatják a folyóba.

Fialka György ismertette, hogy két héten belül lesz az újabb telepítés, 110 mázsa háromnyaras, egyedenként másfél-két kilogrammos pontyot engednek majd a Tiszába. Ezeket a halakat ősztől már lehet fogni, miután a víz letisztul – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!