Hátborzongató baleset

2022.04.12. 09:47

Tolató kamionba csapódott bele fékezés nélkül az M4-esen (videó)

Nincs az a helyzet, amely indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon valaki egy autópályán.

9 órás pályazár volt a következménye egy kamion tolatásának az M4-es autóúton múlt pénteken, egy másik kamion ugyanis fékezés nélkül csapódott be a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe – írta a Magyar Közút kedden.

A társaság azt kéri, semmiképpen ne a tolatást válasszák a közlekedők, ha véletlenül túlmennek a tervezett kihajtón.

A Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy múlt pénteken az M4-es autóúton, Abony térségében az egyik lehajtón túlment egy kamionos, utána megállt, és lassan elkezdett tolatni. Sokan ki tudták kerülni, de jött egy másik kamion, amely gyakorlatilag fékezés nélkül belecsapódott a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe.

A baleset további autósokat is veszélyes manőverbe sodort, a baleset miatt 9 órára le kellett zárni a pályát. A szabálytalanságról készült videót a Magyar Közút hivatalos Instagram-oldalán is meg lehet nézni.

A Magyar Közút hangsúlyozta:

A balesetben a becsapódó kamion vezetőfülkéje szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott, ugyanakkor csodával határos módon a vezető könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A karambolozó kamionok teljesen elfoglalták a pályát. A baleset 13 óra előtt történt és csak nem sokkal 22 óra előtt fejeződhetett be a roncsok elszállítása és a törmelékek, valamint a kiömlő rakomány, több tonnányi napraforgómag eltakarítása. Az arra közlekedők az abonyi csomóponton keresztül folytathatták útjukat.

A közútkezelő szakemberei az esettel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy nincs az a helyzet, amely indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon valaki egy autópályán.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Címkék#Kamion#M4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!