Adománygyűjtés

2022.01.10. 10:38

Ismét tűzifával segít a Magyar Református Szeretetszolgálat

Adománygyűjtést hirdet és a befolyt összegből tűzifát vásárol rászorulóknak, terveik szerint száz családnak a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

A segélyszervezet hétfői közleménye szerint a gyűjtéshez a 1358-as adományvonal felhívásával - hívásonként 500 forinttal - vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül történő felajánlással lehet csatlakozni. A cél 2,5 millió forint összegyűjtése, amelyből országszerte száz kérelmezőnek tudnának egy-egy köbméter tűzifát biztosítani januárban és februárban.

A kihűlés veszélye nemcsak azokat érinti, akik a szabadtéren szélsőséges hidegben tartózkodnak, hanem a tartósan 15 Celsius-fok alatti hőmérsékletű lakásban élőket is 

- írták. Ezért különösen fontos segítséget nyújtani az olyan rászoruló nagycsaládosoknak, kisgyermeket nevelő szülőknek és időseknek, akik fával fűtenek - hangsúlyozta a segélyszervezet.

 

Borítókép: Tűzifát pakolnak egy rászoruló család udvarára a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai Debrecenben 2021. február 3-án (Czeglédi Zsolt/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!