Költséges kirándulások

2022.01.07. 14:47

Az űrben már járt, most a Mariana-árokba készül a japán milliárdos

Maezava Juszaku, a Zozo online divatáru vállalat alapítója 2023-ban a Holdat is meg akarja kerülni Elon Musk SpaceX űrhajójával.

Maezava Juszaku japán milliárdos, aki decemberben a Nemzetközi Űrállomáson járt, pénteken bejelentette, hogy az űr után a Föld legmélyebb pontjára, a Mariana-árokba is el akar jutni.

Az üzletember az expedíció terveiről a Japánban dolgozó külföldi tudósítók klubjában tartott sajtótájékoztatón beszélt Tokióban. Mint mondta, az már majdnem biztos, hogy milyen tengeralattjáróval utazik és milyen hosszú lesz az út. A részletekről azonban később számolnak be.

Maezava Juszaku már az űrállomáson egy élő rádióadásban is megemlítette, hogy a világ legmélyebb pontjának elérése az álma.

A milliárdos közismerten szereti a szeszélyes gesztusokat. Többek között Twitteren osztogat pénzt és nem titkolja, hogy nem tartozik az óvatosságukról híres japán vállalkozók táborába.

Maezava Juszaku Kazahsztánból repült egy orosz Szojuz-űrhajóval december 8-án az űrállomásra, és december 20-án tért onnan vissza. Hazatérése után sajtótájékoztatón osztotta meg élményeit, többek között azt, hogy alábecsülte a súlytalanság következményeit, és a Földre visszatérve meglepte a gravitáció.

A Zozo online divatáru vállalat alapítója 2023-ban a Holdat is meg akarja kerülni Elon Musk SpaceX űrhajójával, de már arról is beszélt a japán milliárdos, hogy szívesen ellátogatna a Holdra is. A Hold-körüli útra 6-8 ismert művészt is magával akar vinni. Hamarosan be is jelenti, hogy kik fogják elkísérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!