Bormámor

2021.08.03. 17:24

Jó borokkal, programokkal indul gasztrokulturális fesztivál

Többek között pincetúrákkal, kóstolókkal és koncertekkel várják a látogatókat a szervezők.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tizenkét borászat részvételével és számos programmal, például dűlő- és pincetúrákkal, kóstolókkal és koncertekkel színesítve rendezik meg idén a Bor, mámor, Bénye gasztrokulturális fesztivált augusztus 12. és 15. között a Tokaj-hegyaljai Erdőbényén. 2009-ben még csak hat borászattal indult az eseménysorozatot, amelyet 2010 óta szervez a Bor, Mámor, Bénye Egyesület. A mára négynapossá dagadó fesztiválon a falu borászatai ismét nyitott ajtóval várják a látogatókat.

A rendezvénysorozat első napján, csütörtökön a korán érkezők dűlőtúrán, ázsiai borvacsorán, valamint grillpartin vehetnek részt. Pénteken többek között tematikus hárslevelű-kóstolóval, pincelabirintusos bortúrával, presszópunkkal, további koncertekkel és a szervezők szavaival élve pajzán mesékkel folytatódik a fesztivál. A háttérben mindeközben a moldvai népzene is felhangzik majd. Szombaton több borászat is készül pezsgős reggelivel, majd wartburgos dűlőtúra, építészeti séta, aszúkóstoló, muzeális borok kóstolója, irodalmi felolvasás, kádárbemutató, élményfestés, gyerekjátékok és meseelőadások szerepelnek a programban. Vasárnap hagyományosan borvásár zárja a rendezvényt.

A kulináris élményeket többségében környékbeli egységek biztosítják. Így nyitva tart a Kúria Bisztró, érkezik az encsi Anyukám Mondta étterem, Miskolcról A Leves és a Borsod Burger, a Hegyaljai Tapaszok, a miskolci Jam, a Bab és Víz, valamint az egri Kappu is. Ezenkívül számos pince saját házi koszttal látja vendégül az érkezőket.

Azok számára, akik nem szeretnének ingázni, de már nem találtak a faluban szállást, ismét megnyitják a kempinget. A távolabbról érkezőknek pedig külön buszjáratot indítanak. Az eseménysorozat részletes programja a fesztivál honlapján érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!