vad számok

2020.07.13. 11:56

Annyi tigrist számoltak össze Indiában, hogy Guinness-rekordot döntöttek

A legnagyobb szabású vadfelmérés Guinness-rekordját állította fel India a 2018-19-es tigrisszámlálással – írta a világrekordot hitelesítő bizottság.

(FILES) In this file photo taken on June 20, 2018, a Bengal tiger reacts while cooling off in a pond inside a cage during a hot summer day at Alipore Zoological Garden in Kolkata. - Myanmar has opened the way for the commericial farming of tigers, pangolins and other endangered species, a move conservationists fear will drive Chinese demand for rare wildlife products and ultimately increase poaching. (Photo by Dibyangshu SARKAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Dibyangshu Sarkar

A 2019 júliusában kiadott felmérés eredményei alapján az ország tigrispopulációja a 2014-es 2226-ról 2967-re emelkedett a számlálás évére.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) tavalyi becslése szerint

Indiában él a világ vad tigriseinek mintegy 75 százaléka. Az összes állat számát 3900 körülire teszik.

A Guinness közlése szerint a 2018-19-es indiai tigriscenzus az eddigi legátfogóbb vadszámlálás volt mind a felhasznált eszközök, mind a gyűjtött adatok szempontjából:

121 337 négyzetkilométernyi területet mértek fel, 141 helyen 26 838 vadkamerát helyeztek ki.

A vadkamerák mozgásérzékelővel ellátott képrögzítő eszközök, amelyek akkor indítják a felvételt, ha egy állat a közelükbe ér.

A kamerák több mint 34,8 millió fotót készítettek, ezek közül 76 651-en szerepelt tigris.

A csíkfelismerő szoftver összesen 2461 egyedet azonosított, a kölyökállatokat nem számolták bele. A többi tigrist a nagyvad élőhelyein végzett bejárások adataiból adták az összeghez.

Az országos tigrisvédelmi hatóság irányításával négyévente végzik el India nemzeti állatának egyedszámlálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!