Nő a kereslet

2022.07.09. 15:00

Több chipet adnak el a világon

Májusi az utolsó adat: akkor a félvezetők globális értékesítése 18 százalékkal, 51,82 milliárd dollárra nőtt éves összevetésben a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

Az áprilisi 50,92 milliárd dollárhoz képest a májusi eladások 1,8 százalékkal bővültek.

John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy „a chipek globális kereslete erős maradt májusban, az összes főbb regionális piacon és termékkategóriában jelentős volt a növekedés”.

Májusban az amerikai kontinensen 36,9 százalékkal ugrott meg a félvezető értékesítés az előző év azonos hónapjához képest, Európában 16,1 százalékkal, Japánban 19,8 százalékkal, Kínában 9,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) pedig 15,8 százalékkal.

Áprilishoz képest Észak- és Dél-Amerikában 2,9 százalékkal, Japánban 3,9 százalékkal, Kínában 1,7 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban pedig 1,1 százalékkal nőtt az értékesítés, ugyanakkor Európában 0,7 százalékkal csökkentek.

A SIA az Egyesült Államok félvezetőiparának körülbelül 99 százalékát és a más országok chipgyártóinak mintegy 66 százalékát képviseli.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!