Startupok versenye

2020.07.22. 10:00

Formabontó, ám sikeres lett a Design Terminal programja – videó

Online is összetartó közösséget tudott kovácsolni a résztvevő csapatokból a Design Terminal most véget ért Virtuális Mentorprogramja.

Forrás: Design Terminal

A startupperek a formabontó Final Show-n mutatták be, milyen eredményeket értek el az inkubációs program segítségével. A legtöbbet fejlődött startupnak járó elismerést a Sweet City kapta, a közönségkedvenc pedig a Briefly lett.

Három kontinensről és kilenc országból jelentkeztek startupok Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramjára. A Design Terminal inkubációs programja évek óta sikerrel fut, a karanténhelyzet miatt azonban

most először az online térbe kellett költöznie.

A példa nélküli kihívást mind a szervezők, mind a résztvevő csapatok eredményesen teljesítették.

Tizenegy csapat vett részt az online előadásokon, workshopokon és mentorálásokon. Kenyából, Egyiptomból és Chiléből is csatlakoztak induló vállalkozások alapítói a magyar startupperekhez a virtuális térben. A közösségépítés kulcskérdés volt ebben a szemeszterben, a startupok azonban jól vették az akadályt: stabil, egymást erősítő társaság kerekedett a program végére.

A tehetségkutató showműsorokat idéző hangulattal záróesemény a Facebookon látható.

A Final Show keretein belül bemutatkozott az adományozás klasszikus formáit megújító Donatero, a digitális molycsapdát fejlesztő SMAPP, az élelmiszeripari munkaerő toborzásban újítást hozó Upsoo, az értékesítést és marketinget egyedi megoldásokkal forradalmasító Proworx Digital. Szintén pitchelt a Fleet simplify, akik autótulajdonosoknak kínálnak flottamenedzsment szolgáltatást, a legfinomabb édességeket közös platformra gyűjtő a Sweet City, és a víztisztításban innovatív technológiát alkalmazó Saffy Water.

A Kider App a szülőknek nyújt segítséget abban, hogy a legmegfelelőbb elfoglaltságot találják meg gyermekeiknek, a Bird-Tech a középfeszültségű hálózatok áramütéseitől kímélné meg a madarakat, a Briefly cégeket és a reklámipar szabadúszóit köti össze platformján, az ExaMe pedig okostelefonra optimalizálja az érettségi tételek anyagát.

A műsor alatt derült ki, a résztvevő csapatok szavazatai alapján melyik vállalkozás érdemelte ki a legtöbbet fejlődött startup elismerést és az is, ki nyerte el a leginspirálóbb mentor címet. Előbbi díjra a Sweet City-t választották, akik egyrészt a három hónap alatt megháromszorozták bevételüket, másrészt a közösség lelkeként is bizonyítottak, hiszen hatalmas szerepük volt abban, hogy ilyen összetartó társaság jött létre. A mentoroknak szóló elismerést ez alkalommal Horváth Irma kapta, aki közösségépítőként és digitális oktatási tanácsadóként támogatta a programot.

Fotó: Design Terminal

A közönség is szavazhatott, a legtöbb voksot a Briefly alapítói, Bittera Réka és Tassonyi Csenge kapták. A magukra „millenial girl boss”-ként hivatkozó lányok azt mondják: szerintük a 2020 tavaszán zajló Mentorprogram volt az eddigi legkülönlegesebb, és nem cserélnék el semmilyen másik, offline térben zajló szemeszterért.

A Design Terminal mentorprogramjának őszi szemeszterére itt lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!