Magyar üzemük is van

2020.04.30. 10:25

Második akkumulátorgyárát építi az SK Innovation

Az elektromos autók hajtásához alkalmas akkumulátorokat gyártó üzem 727 millió dolláros beruházással épül fel az Egyesült Államokban.

Forrás: Shutterstock

Az építkezést júliusban kezdik el és 2023-ban fejezik be Georgia államban. Az üzem éves termelési kapacitása 11,7 gigawattóra áramtárolási kapacitású akkumulátor lesz. A Reuters hírügynökség értesülése szerint az SK Innovation az üzem termelési kapacitását a későbbiekben bővíteni tervezi, összesen 1,5 milliárd dolláros beruházási összeggel.

Az SK Innovation első amerikai üzemének építése a tervek szerint halad. Az üzem 2022-ben kezdi meg a termelést, és a Volkswagen elektromos autókat gyártó üzemét szolgálja majd ki Tennessee államban akkumulátorokkal, évi 9,8 gigawattóra mennyiségben.

Az SK Innovation, Dél-Korea legnagyobb olajfinomító társasága viszonylag hamar megkezdte tevékenységének diverzifikálását elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok gyártására.

A cég Dél-Korea mellett még Kínában és Magyarországon rendelkezik üzemekkel.

A Wood Mackenzie piackutató intézet prognózisa szerint az elektromos autók értékesítése az idén világviszonylatban 43 százalékkal esik majd vissza 1,3 millió példányra részben a járványvédelmi korlátozások keresletcsökkentő hatása, részben a lényegesen alacsonyabb olajárak miatt.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!