Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.06.17. 18:07

Fesztiválhétvége: a telt ház tábla kikerülhetett

<p>Az időre nem lehetett panaszuk a fesztiválszervezőknek, az estére kifogástalan klíma és a vonzó program megtette a hatását: zsúfolásig megteltek a fesztiválhelyszínek és a sétálóutca.</p>

Minden korosztály képviseltette magát a látogatók között, a felnőtt párok mellett, a gyerekek csoportjai sem maradtak távol. A zenés programok mellett a kézművesvásár és a veterán autók kiállítása is sok érdeklődőt vonzott. Polgári László, nyugdíjas egy remek állapotú, monumentális Csajka típusú gépkocsival érkezett. Bár az autókiállításon vesz részt gyakran fordul a szomszédos színpad felé, érdekli a felhangzó muzsika. "Fiatal koromban sokat énekeltem, ha bementem egy vendéglátó helyre a zenekar már hangolt az én nótámra"– emlékezik a régi időkre. Most is hívják a helyi kórusba, de nem meri vállalni: elvonná az idejét kedvenc hobbijától, az autóépítéstől.

Két keréken programról programra

Sokan autóval, mások gyalogosan, de egyre többen kerékpáron látogatják végig a fesztivált. Herzinyák István, vállalkozó is minden nap kikerekezik az eseményekre. "Szeretem a népzenét, magam is aktívan zenéltem egykor, 11 évig csellóztam " – meséli. "Tegnap délután hallottam itt az Városház téren egy együttest, dunántúli népzenét játszottak, eddig az tetszett a legjobban " – von rövid mérleget Herzinyák úr. A többi programhelyszín is szóba kerül, el van ragadtatva az új Hősök terétől, de úgy értékeli: nem illik a sok ricsaj, játszótérszerű lárma a megemlékezéshez. A programok is sok embert lekötnek, de még többen vannak akik egy kellemes eszmecseréhez, jó ízű estebédhez háttérként használják a felcsendűlő muzsikát. Józsa aTiborné, nyugdíjas is beszélgetésbe mélyedt régen látott távoli rokonával.

Készülnek a fesztiválra

Hetedik éve már előre várják a fesztiválnyitást. Kinézik melyik programot kell feltétlenül felkeresni, de azon kívül is gyakran "tévednek" a fesztiválutcába. " Rengetegen jöttek el, jó látni, hogy ilyen felhőtlenül szórakoznak az emberek, teljesen mások, mint a hétköznapokban" – osztja meg megfigyelését velünk.
A rendezvénysorozat egy harmadánál talán korai még statisztikát készíteni, de úgy tűnt: az elmúlt hétvége látogató csúcsot hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!