Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.16. 18:20

Jönnek az uniós milliók

<p>Miskolc - A leghátrányosabb helyzetű kistérségek is pályázhattak uniós forrásokra, és nyertek.</p>

Politikai és szakmapolitikai fórumon vett részt szombaton Miskolcon Székely Tamás egészségügyi miniszter és Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Az esemény után sajtótájékoztatót tartottak az egészségügyet érintő elbírált és a közeljövőben pályázható uniós forrásokról. Az egészségügyi miniszter elmondta: a kistérségi járóbeteg–ellátás fejlesztésére kiírt programban az Észak–magyarországi régióban négy nyertest tudtak hirdetni. Ők több mint 4 milliárd forint támogatáshoz jutottak. A megyéből Tokaj, Mezőcsát, Cigánd és Gönc nyert. A megszűnő aktív kórházi kapacitások pályázatán két nyertest hirdettek a régióból, ez körülbelül 1,6 milliárd forintot jelent. A megyében Szikszó van a nyertesek között.

Jönnek a milliók

A mentőállomások fejlesztésére, rekonstrukciójára több mint 800 millió forint támogatásra számíthat a régió. A Társadalmi Megújulás Operatív Programból képzésre valamint bértámogatásra 6 milliárd forint áll rendelkezésre országosan, amire szintén eséllyel pályázhat a régió. Az onkológiai pályázaton is indulhat Észak-Magyarország bármelyik kórháza, ez összesen 7 milliárdos forrást jelent. A Pólus Program keretén belül, mely összesen 75 milliárd forint forrást tartalmaz, a megyei kórház pályázott. A miniszter úgy tudja, hogy a pályázat formailag és tartalmilag rendben van, úgyhogy valószínűleg nyerni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!