Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.01. 16:21

Félmillió forint vérdíj a miskolci gyilkos fejére

<p>Miskolc - Rejtélyes emberölés elkövetőjét keresi a rendőrség, de a gyilkos egyelőre lépéselőnyben van. Nem tudni, miért pont az órákkal korábban balesetet szenvedett és kórházba vitt férfit szurkálta össze július 27-re virradóra. <STRONG><FONT color="#ff0000">Nézze meg exkluzív videó felvételinket, amin a szülők is megszólalnak! </FONT></STRONG><A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/20080801029_mpeg2video.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/20080801030_mpeg2video.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/20080801031_mpeg2video.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/20080801032_mpeg2video.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>&#160;A Büntető törvénykönyv</B></A>&#160;</p>

Rejtélyes miskolci emberölés elkövetőjét keresi a rendőrség, de a gyilkos egyelőre lépéselőnyben van. Nem tudni, hogy miért pont azt a 32 éves szirmabesenyői férfit szurkálta össze július 27-re virradóra, akit a rendőrség tájékoztatása szerint előző este szállítottak kórházba, miután falujában ittas állapotban kerékpárjával elesett és megütötte magát. Egyelőre nem ismert a gyilkos indítéka, ezért nem tudni, hogy éjszakai ámokfutóról, mindenkire kést emelő személyről van-e szó, vagy az utcán keletkezett alkalmi konfliktus nyomán elkövető bicskázás történt, netán korábbi haragos viszony vagy nézeteltérés miatt akarták elhallgattatni az áldozattá vált férfit. A rendőrség hivatalos közleményében az áll, hogy az orvos-szakértői vélemény szerint a szúrás miatt állt be a halál, ezért emberölés gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen. Nyomravezetői díjat tűztek ki, és szemtanúkat is keresnek.

Mese balesetnek vélik

Munkatársunk Szirmabesenyőn találkozott az áldozat szüleivel. Szabó Adolf, az édesapa szerint fia nem balesetben sérült meg, hanem összeverték. Később pedig a kórházból kicsalták és végeztek vele. Pedig Sándor áldott jó kezű mester volt, aki mindenhez értett. Ács szakmát tanult, de ha kellett hegesztett, fémet darabolt. Jól dolgozott, nem volt felesége és gyereke. Szüleit és családtagjait keresetéből támogatta. A gyilkosság estéjén Sanyi a barátjával biciklin ment a közeli kocsmába. Édesanyja szerint - látta fia holttestét - Sanyikát nagyon összeverték. Majd kifolyt a szeme. Úgy véli, a baleset, a bicikli borulás is mese, mert fia ruházata és sapkája tiszta volt. Nem úgy, mint aki elterült a földön - fogalmazott. Az anya kéri, hogy aki bármit tud a gyilkosságról, látott valamit a történtekről, segítsen a nyomozó hatóságnak, hogy megtalálják az elkövetőt.

Talán kicsalták a kórházból

Az apa egyfajta verziója szerint fiát nem Miskolcon szúrták le, hanem Szirmabesenyőn. Valaki ugyanis éjfél után látta Sanyika elfekvő testét egy kocsiban. Spekulácója alapján miután összeverték fiát, balesetnek álcázva hívtak hozzá mentőt. Az első ütlegelésbe nem halt bele Sanyi, ezért kicsalták a kórházból. Ez lehet a magyarázata annak, hogy elszökött onnan - érvelt az apa. Akik kihívták, azok lehetnek az elkövetők. Talán előbb Szirmabesenyőbe hozták, majd miután megszúrták, a Katowicével szemközt lévő családi házak előtt kirakták. Ott találtak rá kora reggel. Fedor Vince, Szirmabesenyő polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy Sanyikát dolgos, tisztességtudó embernek ismerték. Nem segélyből, hanem munkából élt. Sokat segített a vele együtt élő szüleinek. Az önkormányzat rendkívüli segéllyel járul hozzá a temetés költségeihez.


Nyomravezetői díjat tűztek ki, és szemtanúkat is keresnek
A rendőrség félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki és a lakossághoz fordultak a tettes mielőbbi kézre kerítése érdekében. Várják azok jelentkezését, akik B. Sándort július 27-én hajnali fél egy és hat óra közötti időben a Szentpéteri kapuban a megyei kórház és a 20 emeletes bérház közötti szakaszon látta vagy látni vélte. A bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatosan információval rendelkezik. Hívható a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályát a 06-46/514-500 telefon 21-79-es mellékén. Ingyenesen tárcsázható 107-es és 112-es rendőrségi segélyhívó. Jelezni lehet bármely rendőri szervnél is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!