Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.04. 14:03

A bolhapiacot az eső sem mossa el

<p>Miskolc - Ha hónap első vasárnapja, akkor kirakodóvásár a Városház téri parkolóban: az utóbbi években az ilyesmi iránt érdeklődő helybeliek már reflexszerűen indulnak nézelődni, vásárolgatni, netán árusítani.&#160; <DIA alt="Régiség vásár 2007.11.04." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/R_gis_g_v_s_r_2007_11_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Régiség vásár 2007.11.04." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160; <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/regisegvasar-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

Sokan ezen a hétvégén is kilátogattak (talán idén utoljára?) a vasárnapi kirakodóvásárra.

Hiába köszönt be az ősz, az esős, szeles, hűvös időjárás, a bolhapiac létének nem árt - méretének és látogatottságának, persze, annál inkább.
Tegnap is csak a szokásos területnek mintegy a felét töltötték ki a sátrak és leterített rongyok, az érdeklődők száma is láthatóan megcsappant, mindazonáltal százak, sőt, ezrek választották délelőtti, kora délutáni programjuknak a piacolást. A kínálat sem igen tért el a hagyományostól: „minden” volt, az ócska pléhedénytől a biciklidinamóig, a hetvenes évekbeli Mozaik képregénytől az angyalkákat mintázó porcelándíszekig. Utóbbiak gazdájának kevésbé kellett aggódnia az eső miatt, mint a papír jellegű holmik tulajdonosainak, ám aki azt hinné, hogy némi csepergés esetén - ami hol felerősödött, hol megszűnt a nap folyamán rövidebb-hosszabb időre - a sérülékenynek, azaz kevésbé vízállónak hitt portékák kereskedői fejvesztve menekítették árujukat fedett helyre, csodálkozva tapasztalhatta, hogy a könyveket és festményeket sem félti mindenki az égi áldástól... Az embernek szinte fájhatott a szíve, látván a némelyek számára akár komoly (eszmei) értéket képviselő nyomtatványok, vagy éppen az amúgy is rozsda marta régi eszközök tovább romlását.

Parkolnak itt is, ott is

Akit megkérdeztünk, nagyjából fenti megállapításainkat erősíti meg. Érdekesség, hogy nem is helybeli: Miterkó JánosNyíregyházáról jött el nézelődni:
- Szeretek a miskolci régiségvásárra jönni. Azt tapasztatom, hogy nagyon rendezett, nagyon jól szervezett. Igaz, most az eső miatt nem olyan, mint szokott lenni, sokkal kevesebb ember jön ki. Pedig itt aztán minden van, a régiségektől kezdve a használt dolgokig. Azt hiszem, a városnak szép színfoltja.
Hogy mégse maradjanak ki jelen riportból a kétségkívül meglévő negatívumok sem, említsük meg: az eső jól megmutatta, az illetékesek mostanra sem tudták megoldani, hogy ezen a frekventált helyen lévő kiemelt közterületen a parkbeli járdákon sehol se kelljen bokáig vízbe gázolniuk a járókelőknek... Mint ahogy láthatóan arra sem figyel senki, hogy ilyenkor tucatnyi személykocsi, kisteherautó használja parkolónak a füvet, a járdát, a díszburkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!