Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.10.26. 14:32

Hulladékudvar: eddig 80 tonna szemét

<p>Miskolc - A hulladékudvarok szeptember végén nyíltak meg, azóta mintegy 80 tonna szemetet szállítottak oda a miskolciak.<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/hulladekudvarokba-a-szemettel/cn/boon-news-em_01-20070919-012518"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/SysRes/Sites/BOON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A hulladékudvar</B></A> [.pdf - 166KB]</p>

Elsősorban törmelékeket, lomhulladékot, gumiabroncsot, elektromos berendezéseket, valamint zöldhulladékot visznek be az udvarokra – tudtuk meg Rudó Györgytől, aki a hulladékudvarok üzemeltetését irányítja. Elmondta azt is: a zöldhulladékokat naponta ürítik, és Hejőpapiba szállítják azt, komposztálásra.

Három udvar

Az egyik telep a József Attila utca 65. szám alatt található, a másik a Lórántffy utcán.
A harmadik hulladékudvar várhatóan januárban nyílik, a Bogáncs úti volt szeméttelepen – mondta Rudó György. Hozzátette: a telep már kész, jelenleg az engedélyeztetés zajlik.

Ezzel a három udvarral Miskolc le lesz fedve, minden körzetnek lesz hol leraknia a hulladékát – folytatta. Más városokban, például Debrecenben, vagy Nyíregyházán csak egy hulladékudvart nyitottak meg eddig – hangsúlyozta.

A hulladékudvarok nyitvatartása:
hétfô-szerda-péntek: 10—18 óráig
kedd-csütörtök: 12—18 óráig
szombat: 8—12 óráig
Információ: 70/3719134

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!