BOON - Sport - Megye II.

2007.09.12. 09:00

Pályagondok a tokaji futball klubnál

<p>Végre stabil megyei II-es csapata van Tokajnak. Nem volt ez mindig így. Voltak olyan évek is, amikor csapat sem működött a városban, vagy ha igen az a legalacsonyabb szintem vegetált.</p>

2006. nyarán aztán a szurkolók nagy-nagy örömére feljutottak a megyei II-be. Az előző bajnokságban már mutogatták oroszlán körmeiket.
A jelenleg zajló küzdelmekben egyértelműen jól rajtoltak. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is 6. helyen állnak. A klub elnöke Posta György. Vele beszélgettünk a gárda terveiről és gondjairól.

Cél a középmezőny

- Az előző évi küzdelmekben stabilan megvetettük lábunkat a megyei II-ben – kezdte a tokaji focisták elnöke. – Az új bajnokságban célunk a stabil középmezőny elérése, lehetőleg előre lépni az előző évitől a tabellán. Ehhez az anyagi háttér biztosítva lesz. A csapat legnagyobb támogatója az önkormányzat, amely évi 1.5 millió forint támogatást tud biztosítani. Ehhez jön még további 1 millió egyéb szponzori támogatás a térségben működő vállalkozásoktól (pld. ZHK Kft., Borsodvíz Zrt., Tokaj Épszolg Kft., Bodrog-Zár Kft., Zola Gabona Kft., és egyéb kisebb cégek), amelyért ezúton is köszönetet mondok minden támogatónak.

Pályagondok

Az elnök szerint vannak olyan csapatok, akik jobb, de vannak olyanok is, akik tőlük rosszabb anyagiakkal rendelkeznek.
- Sajnálatosnak tartom, hogy a pálya és az öltöző már a mai kor igényeinek egyáltalán nem megfelelő – mondta kissé lehangoltan Posta György. - A Labdarúgó Szövetséget képviselő Kurmai Zoltán szerint a pálya az egyik legrosszabb a megyében! Az öltöző is sok kívánni valót hagy maga után, nincs benne fűtés és a vizes blokk is szörnyű állapotban van! Ígéret van az Önkormányzat részéről egy új pálya és egy öltöző elkészítésére, (a Város vásárolt egy területet) aminek a pontos kezdetéről és kivitelezéséről pláne az elkészülés időpontjáról nincs információm.
Az elnök hozzátette: reméli ezek a gondok mielőbb megoldódnak és végre a városhoz méltó körülmények között tevékenykedhetnek a labdarúgók.

Jó az utánpótlás

Az elnök örömmel újságolta ugyanakkor, hogy a felnőttek irányítása mellett az ifit is dirigáló Juhász Zsolt remek munkát végez a fiatalokkal. Az ifi csapat jelenleg második helyen áll, de már az előző bajnokságban is jeleskedtek, hiszen a 6. helyen zártak.
- Már csak az utánpótlás miatt is nagyon fontos lenne egy jó pálya és a hozzá tartozó létesítmény megépítése – mondta zárszóként a tokaji klubelnök. - Ma már ugyanis a fiatalokat minden igényt kielégítő körülmények mellett sem könnyű a foci ügyének megnyerni.

Mező László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!