BOON - Megyei kézilabda

2007.10.14. 20:00

Végre már volt egy kis izgalom is

<p>Jelesre vizsgázott a Sárospatak NB II-es férfi kézilabdacsapata a hét végén, hiszen most kiderült, igazán szorongatott helyzetben mire képes a gárda. <DIA width="850" height="630" alt="Végre már volt egy kis izgalom is 2007.10.14."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/V_gre_m_r_volt_egy_kis_izgalom_is_2007_10_1/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Végre már volt egy kis izgalom is 2007.10.14." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/a_s_rospatak_f_rfi_k_zilabdacsapat_nak__szi_menetrendje1.pdf"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/SysRes/Sites/BOON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A Sárospatak férfi kézilabdacsapatának őszi menetrendje</B></A> [.pdf - 38KB]</p>

,,Szokásos” indulás

Az ellenfél a szintén élmezőnyben tanyázó Fehérgyarmat csapata volt, amely ellen úgy indult a találkozó, ahogy általában szokott újabban. Az ötödik percben 4-1, a tizedikben 7-2. A megnövekedett számú szurkolósereg egy picit hátra is dőlhetett. Volt okuk rá, Kovács brillírozott, Nagy a jobb-, Nagyházi Péter a bal szélen villogott, Simon bravúrok sorozatát mutatta be a kapuban. Az elkövetkező tíz percben azonban a négy hazai gólra dupla annyival válaszoltak a fehérgyarmatiak elsősorban remek napot kifogó átlövőjüknek köszönhetően. A következő öt perc maga volt a rémálom: teljes tanácstalanság hazai oldalon, eladott labdák, akadozó összjáték, Simon bravúrjai ellenére azonban egyenlített a vendéggárda. Ekkor mintha magukhoz tértek volna a patakiak, és hatalmas koncentrációval ismét négyre tornázták a különbséget. Ehhez kellett egy emberhátrányból szerzett gól, kimaradt vendéghetes, Papp labdaszerzése utáni leindításból szerzett találat.

A nagy csapatteszt

A második játékrész első tíz perce a kiegyenlített küzdelem jegyében telt, maradt a ,,közte négy”. Ekkor a pályán belül is lezajlott a nagy teszt. Gyors egymásutánban két pataki játékost is a kispadra küldtek pihenni. A kettős emberhátrány azonban a szokásos nagy fehérgyarmati felzárkózást követően is csak az egyenlítésre volt elég, mert Medve ebben az állásban is gólt szerzett. Ez láthatóan megroggyantotta a vendégeket, akik ugyan pár perccel később még kaptak egy újabb kettős emberelőnyös lehetőséget, de a hazaiakat ez sem gátolta meg abban, hogy az 55. percben beállítsák a két csapat közötti legnagyobb különbséget (27-21). Ekkor már hiába volt a fehérgyarmati lendület, ez csak a közelítéshez bizonyult elegendőnek.

Eredmény
Sárospatak – Fehérgyarmati VSE 28-24 (15-11)
Sárospatak, 200 néző. Vezette: Nagy L., Végert.
Sárospatak: SIMON – Nagy (3), KOVÁCS (10), Medve (6), Czili (2), Braun (1), Nagyházi P. (5). Csere: Kőrizs (k), Csendes, Papp (1), Baksay, Durst.
Hétméteresek: 7/5 ill. 9/5
Kiállítások: 14 ill 8 perc
-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!